Ons hele leven lang hebben de miljoenen cellen van ons lichaam energie nodig. Deze bio-energie moeten wij ons lichaam aanleveren. Vitale celstoffen zijn nodig voor de aanmaak en het vrijkomen van bio-energie, ook voor tal van biochemische stofwisselingsprocessen in de lichaamscellen. Om deze te beschermen zijn vitamines, mineralen, spoorelementen, aminozuren en andere vitale celstoffen nodig.

De meeste vitale celstoffen kan ons lichaam niet of beperkt zelf aanmaken. Om ervoor te zorgen dat ons lichaam voldoende vitamines en andere vitale celstoffen ter beschikking heeft, is een evenwichtige en gevarieerde voeding noodzakelijk. Voedingssupplementen leveren extra vitamines en andere microvoedingsstoffen, ter ondersteuning van de celstofwisseling.

In bepaalde omstandigheden en levensfasen, kan het lichaam een verhoogde behoefte hebben aan vitamines en andere vitale celstoffen. Dit geldt bv. bij stress, bij prestatiesport of bij roken. In dergelijke situaties kan het zinvol zijn een voedingssupplement te gebruiken, als aanvulling op de voeding.

CelXpert™'s Vitale Celstoffen Programma biedt, als voedingssupplement voor dagelijks gebruik, een selectie van vitamines, mineralen, spoorelementen en andere voedingsstoffen, afgestemd op specifieke stofwisselingsprocessen en omstandigheden.