Gepubliceerd op door Frank Vijgen

Doe mee voor het goede doel Only Friends Limburg!

Sportclub voor iedereen met een beperking

 

 

Beklim de Wilhelminaberg in Landgraaf voor het goede doel Only Friends Limburg op 1 oktober 2021.

 

Het maakt niet uit of je de trappen omhoog rent of omhoog wandelt. Iedereen doet het op zijn eigen manier en alles is oké. De Wilhelminaberg is 248 meter lang en heeft 508 treden. Het gaat erom dat je deelneemt, overwint, je grenzen verlegt maar bovenal geniet, geniet dat jij dit hebt overwonnen.

 

Bram Defesche, leraar bij de Jan Baptist School, is één van de initiatiefnemers van deze recordpoging. Hij is volop in training en gebruikt daarbij onze formule Enercor. Bij duursport of langdurige lichamelijke inspanning is veel energie voor de spieren nodig vandaar de keus voor de formule Enercor.

Update: 

Leerlingen van de Jan Baptist School in Kerkrade hebben vrijdag een record gevestigd op de trappen van de Wilhelminaberg in Landgraaf. Ze hebben meer dan duizend keer de berg beklommen. "Dat is tien keer de Mount Everest." 🏔

Record
"Tien keer de Mount Everest (8.848 meter) is 88.480 meter en dat zijn dan weer ongeveer 1000 beklimmingen van de Wilhelminaberg" Onderaan de trap krijgen de leerlingen en docenten een golfbal mee, om die aan de top in een bak te gooien. Zo wordt aan het einde van de dag geteld hoe vaak de berg beklommen is. De school staat zelf garant voor 500 kandidaten, de overige 500 deelnemers zijn afkomstig van andere scholen uit de regio Parkstad, samen met een aantal sportieve ouders.

Meer informatie over deze wereldrecordpoging vind je hier:  https://www.onlyfriendslimburg.nl/wereldrecordpoging-1000x-de-wilhelminaberg-op/

 

 

Vorige Volgende