Celnieuws: Laatste nieuws van CelXpert » africa

 • CelXpert: Ondernemen met een missie

  Gepubliceerd op door Frank Vijgen

  Schooltuinprojecten in Oeganda, Malawi, Ghana en Zimbabwe

   Een deel van de opbrengst van de verkoop van onze producten gaat naar de Dr. Rath Health Foundation. Deze non-profitorganisatie zet zich in voor verbetering van onze gezondheid door middel van onderzoek, onderwijs en de verdediging van de rechten van de patiënt om voor natuurlijke remedies te kunnen kiezen.

  De Foundation is ook de coördinerende organisatie achter Movement of Life, een beweging die mensen met name in ontwikkelingslanden ondersteunt praktijkprojecten op het gebied van gezondheid en voeding te ontwikkelen.

  Het schooltuinproject dat werd opgezet in Oeganda heeft al over de 50 deelnemende scholen bereikt. Het project werd gelanceerd in maart 2015 en omvat het kweken van fruitbomen, groenten en medicinale planten. De schoolkinderen leren op deze manier over de rol van voeding op gezondheid en cellulaire geneeskunde. Mede dankzij jullie aankoop van CelXpert producten is dit project mogelijk gemaakt. Inmiddels is het project ook uitgebreid naar in totaal 21 gemeenschappen in Malawi, Ghana en Zimbabwe, waar rechtstreeks families geholpen worden met het aanleggen van tuinen bij hun huizen en dorpen.

  De projecten zijn een groot succes en hebben al een grote impact op de gezondheid van zijn deelnemers. Op sommige scholen bieden de schooltuinen reeds voedsel aan voor haar personeelsleden. In een aantal deelnemende scholen, die zo succesvol zijn geweest in het verbouwen van groenten en fruit, produceren ze een inkomen door het verkopen van overtollig voedsel dat wordt verbouwd. Eén school produceert en verkoopt bijvoorbeeld vruchtensap. Op deze manier is het project niet alleen goed voor de gezondheid van de deelnemers. Het is ook een manier om financieel zichzelf in stand te houden.

  Movement of Life is een wereldwijd non-profit project dat mensen aanmoedigt om praktijkgerichte proefprojecten op te zetten op het gebied van gezondheid, voedsel, water, energie, kennis en werk.

  Gecoördineerd door de Dr. Rath Health Foundation , omvatten deze doelen de uitroeiing van ziekten met behulp van wetenschappelijk bewezen natuurlijke gezondheidsbenaderingen, de eliminatie van ondervoeding en honger, het mogelijk maken van toegang tot schoon water en hernieuwbare energiesystemen en het beëindigen van wereldwijde analfabetisme en werkloosheid.

  De filosofie is dat mensen, als ze eenmaal toegang hebben tot de juiste oplossingen, zichzelf kunnen ondersteunen en willen delen wat ze hebben geleerd met hun scholen en gemeenschappen.

  Mede dankzij de verkoop van CelXpert producten hopen wij een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan deze unieke beweging.

  Lees meer